Belföld

Új szelek járnak

Cenzúra 2. címmel folytatódik Esterházy cenzúrázási ügyének értékelése az ÉS-ben. Egy volt műsorkészítő rántja le a leplet jegyzetében.

Azzal hogy elnézést kértek, „az MTVA azt a látszatot kelti, hogy üzemzavar történt, a rádióműsor készítésekor valaki valamit elrontott” – veti fel nyitányként az egykori közrádiós J. Győri László.

„…bizonyíthatóan nem működési zavarról van szó: Alföldi már régebb óta nemkívánatos személy a MR kulturális műsoraiban. 2011 kora nyarán a Jónás István elnök által a kulturális műsorok tartalmi és ideológiai felügyeletével megbízott, és ezt az ellenőrző funkciót lelkes odaadással végző Kövesdy Zsuzsa e-mailben szólította föl a Társalgó című műsor munkatársait, hogy az adástükörben jelzett Alföldi-interjút szíveskedjenek kihagyni készülő műsorukból, mondván, hogy Alföldi „vállalhatatlan” a közszolgálati rádió számára.”

„Bennünket, a Társalgó készítőit jó érzéssel töltött el, hogy végre akad valaki, aki  leveszi rólunk az önálló gondolkodás terhét és nem hagyja, hogy meggondolatlanságokat és butaságokat kövessünk el.” Viszont nem kértek a tanácsból, az interjú lement. Igaz, „a műsor stábjából ma már csak egy munkatárs dolgozik a közszolgálatinak mondott rádióban, magát a műsort pedig meg is szüntették”.

A közrádiónál sok másban is új a módi. Például bedolgozhatnak más, kereskedelmi rádiónál működő vezetők, vagy Fidesz-vezetők feleségei kapnak saját műsort…Új szelek járnak…

(A teljes cikk az ÉS-ben olvasható!)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik