Belföld
cece (cece, )

Másfél milliárd forintból épül szennyvízhálózat Cecén

Buthy Lilla

2013. 01. 11. 14:38

Másfél milliárd forintból épül szennyvízcsatorna-hálózat és szennyvíztisztító Cecén, ahol a napokban írták alá a kivitelezői szerződést.

A közbeszerzési eljáráson az építési munkálatokat a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. nyerte el. A nyertes vállalkozásnak először a tervezési munkákat kell elvégezni, majd az engedélyek megszerzése után várhatóan kora nyáron indulhat a csatornahálózat kivitelezése. Zajlik már a szennyvíztisztító telep engedélyezése, amely várhatóan néhány héten belül lezárul és megkezdődhet az építése.

A cecei önkormányzat 2011-ben írt alá támogatói szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel (NFÜ). A beruházáshoz 1,249 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást kaptak az Európai Unió Kohéziós Alapjából. A Belügyminisztérium (BM) 2012 januárjában az EU Önerő Alapból ezt az összeget további 45,8 millió forinttal egészítette ki, így a projekt 88 százalékos támogatottságú. A beruházás révén 1112 bekötővezeték és mintegy húszezer folyóméter gerincvezeték épül meg, amelyhez egy 220 köbméteres új szennyvíztisztító telep kapcsolódik.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Mérk, 2017. április 4.
Koncányi Zsoltné, a Nő az esély című program tanulója viszi a tisztálkodáshoz szükséges eszközöket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Harmónia Egyesített Szociális Intézményben Mérken 2017. április 4-én. Nő az esély címmel 7,5 milliárd forint keretösszegű pályázati program indult áprilisban mintegy kétezer, nagyrészt roma nő és pár férfi képzésének és foglalkoztatásának segítésére.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.