Belföld

Másfél milliárd forintból épül szennyvízhálózat Cecén

cece (cece, )
cece (cece, )

Másfél milliárd forintból épül szennyvízcsatorna-hálózat és szennyvíztisztító Cecén, ahol a napokban írták alá a kivitelezői szerződést.

A közbeszerzési eljáráson az építési munkálatokat a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. nyerte el. A nyertes vállalkozásnak először a tervezési munkákat kell elvégezni, majd az engedélyek megszerzése után várhatóan kora nyáron indulhat a csatornahálózat kivitelezése. Zajlik már a szennyvíztisztító telep engedélyezése, amely várhatóan néhány héten belül lezárul és megkezdődhet az építése.

A cecei önkormányzat 2011-ben írt alá támogatói szerződést a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel (NFÜ). A beruházáshoz 1,249 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást kaptak az Európai Unió Kohéziós Alapjából. A Belügyminisztérium (BM) 2012 januárjában az EU Önerő Alapból ezt az összeget további 45,8 millió forinttal egészítette ki, így a projekt 88 százalékos támogatottságú. A beruházás révén 1112 bekötővezeték és mintegy húszezer folyóméter gerincvezeték épül meg, amelyhez egy 220 köbméteres új szennyvíztisztító telep kapcsolódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik