Belföld

Tévé és internet nélkül maradhat több ezer ember

internetes zaklató (laptop, internet, )
internetes zaklató (laptop, internet, )

A szolgáltató nem tudja áthárítani a költségeit, ezért megszűnhet a kábeltévé és az internet több tucat nógrádi településen.

Akár negyven település lakói járhatnak így a közműadó miatt. A kisebb községekben ugyanis veszteségessé teszi a szolgáltatókat a járulék – írja a híradó.hu.

Bizonytalanná lett a helyzet a Karancs völgyében is, ahol 2005-ben kezdett hálózatépítésbe az Uniport. Angyal János, a cég vezetője a Kossuth Rádió Hajnal-táj című műsorában elmondta: a polgármesterek keresték meg annak idején, arra hivatkozva, hogy a multik csak a városokban és a nagyobb községekben építik ki saját hálózatukat. Kistelepüléseken nem terjeszkednek, mert az drága és időigényes.

A cég közel 300 millió forintos befektetéssel – jórészt hitelből – öt községben építette ki hálózatát. A beruházás azonban már nem fog megtérülni, hiszen az új adó évente 800 ezer és 1 millió forint közötti összeget jelent. A hitelt még törleszteni kell, és emelkedtek az oszlopbérleti díjak is. A tévénézőkre pedig nem tudja áthárítani a cég a megnőtt terheket  – mondta a cég vezetője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik