Belföld

Parlamenti téma lehet a brutális bűnügyekből

A rendészeti bizottság összehívását kezdeményezi a közelmúlt két, nagy vihart kavart bűncselekménye miatt a nagyobbik kormánypárt. A szocialistákról azt állítják, hogy a gyilkosok oldalára álltak.

A jövő hétre kezdeményezi az országgyűlési testület összehívását, hogy megvitassák és további válaszokat adjanak az olyan brutális bűncselekmények visszaszorításának kérdésére, mint amilyen például az újévi szigethalmi késelés vagy a hétfői ózdi gyilkosság – jelentette be Kocsis Máté, a bizottság elnöke budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárti képviselő visszautalt az elmúlt napok brutális bűncselekményeire, és egyrészt fontosnak nevezte, hogy a rendőrség néhány órán belül elfogta a tetteseket, másrészt azt mondta: a politikusok feladata ilyenkor az, hogy megvédjék az embereket az ilyen bestiális bűncselekményektől, és javaslatot tegyenek az ilyen esetek visszaszorítása, megelőzése érdekében. Az is feladat természetesen, hogy az ilyen elvetemült bűnözők ne legyenek szabadlábon – tette hozzá.

A gyilkosok pártján a szocialisták?

A Fidesz ezért nagyon veszélyesnek tartja – folytatta –, amit az MSZP volt és jelenlegi politikusai csinálnak, vagyis hogy feszültséget szítanak, indulatokat gerjesztenek, utcai politikai gyűléseket szerveznek, és félreérthető nyilatkozatokat tesznek, ezzel ugyanis elbizonytalaníthatják a bűnüldöző szerveket, és így „akarva-akaratlanul a gyilkosok pártjára állnak”.

Kocsis Máté felszólította az MSZP egykori és mostani politikusait: ahelyett, hogy az utcára mennek, és ahelyett, hogy elbizonytalanítják a bűnüldözőket, mutassanak felelős magatartást.

MSZP: Bayer Zsolt szintjére süllyedt Kocsis

Visszautasította Kocsis Máté csütörtöki nyilatkozatát Török Zsolt. A szocialista párt és támogatóinak nevében kikérik maguknak “ezt az alpári hangnemet”. “Ezzel a vádaskodással Kocsis Máté még volt pártjában, a MIÉP-ben sem lenne menő” – mondta az MSZP szóvivője, aki szerint a fideszes képviselő “Bayer Zsolt szintjére süllyedt”.

A MSZP elítéli a szigethalmi késelést, ahogy azt is, amit Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap újságírója “megengedett magának” – tette hozzá Török Zsolt.

A két brutális bűnügy

A szilveszteri szigethalmi késelés két áldozata már otthon lábadozik, egy 17 éves támadót tartóztattak le az ügyben.

Ózdon két idős embert vert össze két helyi férfi 2 ezer forintért, az egyik bácsi belehalt sérüléseibe.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik