Belföld

Felújították a Szeghalom-Vésztő-Gyula összekötő út egy szakaszát

Elkészült a Szeghalom-Vésztő-Gyula összekötő mellékút 6,3 kilométeres szakaszának rekonstrukciója. A beruházás európai uniós támogatása 100 százalékos volt, elérte a 622 millió forintot.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ezzel mintegy 12 ezer környékbeli lakos számára javultak a közlekedési körülmények.

A felújított 6,2 kilométeres útszakaszon a kivitelező részben kicserélte az útalapot, teljes útfelületen megerősítették az aszfaltréteget, kiépítették a forgalomtechnikai és biztonsági elemeket, felújították a közösségi közlekedési létesítményeket. Megújult a tarhosi Határéri-főcsatorna híd és a Gyepeséri-csatorna híd is.

A projekt részeként a Magyar Közút 600 őshonos fát ültetett el, magyar és magas kőriseket, szürke és fehér nyárfákat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 220 darab 4 és 5 számjegyű mellékútszakasz felújításának lebonyolítására kapott felhatalmazást az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok 2009-2013-as akcióterveinek keretében. A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége közel 110 milliárd forint, ebből a Dél-alföldi régióban 14,16 milliárd forintnyi forrás áll a projektgazda Magyar Közút rendelkezésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik