Belföld

Félőrültek lepik el Győrt

Fiatal, Félőrült stand-up megszállottak lepik el a várost. Aki eddig nem mert kilépni a fényre, most megteheti, a többiek meg szavazhatnak.

A Dumaszínház tehetségkutató fesztiváljának történetében számtalanszor felvetődött már az igény, hogy ne csak a fővárosban kapjanak lehetőséget a bátor újoncok, hanem vidéken is. Erre eddig – a nyári fesztivált leszámítva – nem volt lehetőség, de a Fiatal Félőrültek Fesztiválja január 24-én új korszakot nyit, bárki bebizonyíthatja, hogy ő még egy fel nem fedezett tehetség.

A szabályok egyszerűek: néhány percre bárki megkaphatja a mikrofont (persze az előzetes jelentkezést követően), aztán minden rajta és a kedves közönségen múlik. A nézők előadás közben piros lapokkal nyilváníthatják ki ellenvéleményüket, és ha három lap a levegőbe lendül, a játéknak vége. A legjobb nyeri az estét, ő kapja a kézfogást, a figyelmet, a legnagyobb tapsot. És ki tudja, hogy hol a határ?

„Nem engem kell meggyőzni, hanem a közönséget!” – szögezi le az est házigazdája, Csenki Attila. – Ma már nehezebb a kezdők dolga, hiszen egyedinek lenni, kitűnni, a közönség szigorú elvárásait leküzdve megszerettetni magad velük, nos, ez még a rutinosabbaknak is komoly feladat. A régi, elcsépelt viccek újrahasznosítása tökéletes zsákutca, senkinek nem ajánlom. Izgatottan várom a győri estet, remélem, sikerül találnunk olyanokat, akik új színt hozhatnak a műfajba.”

A bátor jelentkezőknek nincs más dolguk, mint a nevüket és a telefonszámukat elküldeni a gyoridumaszinhaz@gmail.com e-mailcímre, és máris övék lehet a hatpercnyi hírnév; ennyi idejük lesz ugyanis meggyőzni a közönséget a tehetségükről.

Aki pedig a nagyágyúk utánpótlására kíváncsi, jegyét akár online is megvásárolhatja itt.

Győriek, tessék készíteni a rekeszizmokat, mert érkezik a Félőrültek Fesztiválja!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik