Belföld

Elvérzett a kórházban a kismama

Műtét (műtét)
Műtét (műtét)

Rutinvizsgálatra indult, de két órával később már a 32 éves nő és babája is halott volt. Valószínűleg egy rejtett rendellenesség okozta a fiatal nő tragédiáját – írja a Blikk.

Klaudia és férje 12 évig próbálkoztak, mire az asszonynak sikerült teherbe esnie. Várandóssága rendben zajlott, nem volt semmi probléma – idézte fel a lapnak a történteket az elhunyt kismama édesanyja, akit veje értesített, amikor megtörtént a nagy baj.

A kismama tavaly augusztusban egy rutinvizsgálatra ment a nőgyógyászához. A vizsgálat után egyszer csak hasító fájdalmat érzett a hasában. Mentőt hívtak hozzá és kórházba vitték, de már a liftben leállt a légzése. Amikor az orvosok felnyitották a hasát, rengeteg alvadt vért találtak benne. Sem őt, sem a babáját nem tudták megmenteni.

Az ügyben nemrég zárult le a rendőrségi vizsgálat. Az igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint a doktorok nem hibáztak. Az asszony elvérzett, az egészséges baba pedig azért halt meg, mert az anyának összeomlott a keringése. Az eredmények szerint Klaudiának megrepedt a lépe és egy vagy több visszere, amelyekből folyamatosan szivárgott a vér.

Előfordulhat, hogy valakinek veleszületetten vékonyabbak a szövetei a lépnél, az érfalaknál – mondta a lapnak Dr. Guba Áron érsebész főorvos, aki találkozott már hasonló tragédiával. A terhesség miatt a hasüregben megnő a nyomás és ilyen esetekben elég egy ütés, rázkódás és a rendellenes szövet vagy visszér megreped és vérezni kezd – magyarázta a szakember a Blikknek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik