Belföld

Eltemették Bokros Lajos lelkét

Bokros Lajos lelke (bokros lajos, jesz, )
Bokros Lajos lelke (bokros lajos, jesz, )

A volt pénzügyminiszterből lett EP-képviselő ellen demonstrált az MDF utódszervezete.

A Jólét és Szabadság (JESZ) pártja Bokros Lajostól több százmillió forintot követelt azon a címen, hogy a volt pénzügyminiszter többszöri felszólítás ellenére sem mondott le EP-mandátumáról.

Emiatt pert is indítottak Bokros Lajos ellen. A Fővárosi Ítélőtábla azonban helybenhagyta a Fővárosi Törvényszéknek az MDF jogutódja által Bokros Lajos ellen indított eljárásban hozott ítéletét, a JESZ keresetét jogerősen is elutasította. A Fővárosi Ítélőtábla azt is megállapította, hogy a JESZ Bokros Lajossal szembeni igénye teljességgel alaptalan.

A JESZ a döntés után csütörtökön az elé a fővárosi szálloda elé vonult, ahol a Bokros Lajos által alapított Szabadság és Reform Intézet rendezett konferenciát. A párt eltemette az EP-képviselő lelkét. Tudósítónknak az egyik demonstráló azt mondta: a JESZ az MDF utódja, Bokros pedig az MDF jóvoltából került az EU parlamentjébe, most mégsem beszél velük. Szerintük Bokros az EU-nál semmit nem csinál. Eközben bent a demokráciáról tartanak konferenciát – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik