Belföld

Bajnai: politikai szélhámosság a 13. havi nyugdíj

Bajnai-Gordon(2)(960x640)(2).jpg (Bajnai Gordon)
Bajnai-Gordon(2)(960x640)(2).jpg (Bajnai Gordon)

A volt miniszterelnök szerint a mai nyugdíjasok gyerekeitől már másfél havi nyugdíjat elvett a kormány.

A bizalom helyreállítását szorgalmazta a gazdaságban és a társadalomban Bajnai Gordon csütörtökön egy miskolci gazdasági fórumon.

Ma Magyarországon a demokrácia, a magántulajdon, a piac és a szolidaritás, továbbá a “Nyugat is meg van kérdőjelezve”, az ország megosztott. Az ország csak akkor tudja “megnyerni” a következő 10-20 évet, ha a társadalmi közmegegyezést újra helyre tudja állítni – vélekedett a volt miniszterelnök, a Haza és Haladás Egyesület elnöke

Megjegyezte: a hírek szerint a kormány a 13. havi nyugdíj bevezetését fontolgatja, ez a mai helyzetben “politikai szélhámosság”. Az a “kormány készül 13. havi nyugdíjról beszélni, amely a ma aktív generációtól, a mai nyugdíjasok gyerekeitől már másfél havi nyugdíjat elvett” – tette hozzá.

A gazdasági folyamatokat úgy értékelte Bajnai Gordon, hogy nemcsak tavaly volt recesszió, de vélhetően az idén is az lesz, “Magyarország tartósan stagnáló, leszakadó pályára került”. Ha a gazdaságban nem lesz gyors és radikális fordulat, az ország az egyéni vállalkozások szintjén is leszakadó pályára kerül – vélte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik