Belföld

Kutasson kanadai magyarokat havi 350 ezerért!

Hungarikum (hungarikum)
Hungarikum (hungarikum)

Elindult a Kőrösi Csoma Sándor Program. A magyar kormány olyan magyarokat keres, akik külföldi magyaroknak segítenének a magyarságukat erősíteni. Január 20-ig lehet jelentkezni.

Európába, az USA-ba, Kanadába, Ausztráliába, Latin-Amerikába, Dél-Afrikába vagy Izraelbe mehetnek azok a vállalkozó szelleműek, akik elnyerik a kormány január 7-én kiírt Kőrösi Csoma Sándor programjának ösztöndíját.

A „nemzeti ügyek kormánya” mindezt azért hozta létre, hogy erősítse a külhoni magyarok nemzetpolitikában betöltött szerepét, Magyarországgal való kapcsolattartását, satöbbi. Tehát az, aki elnyeri az ösztöndíjat, mehet külföldre magyar diaszpórát kutatni.

Ehhez a pályázati kiírás szerint (az alapvető dokumentumokon túl) olyan ajánlások is kellenek, melyek bizonyítják, hogy a pályázó korábban részt vett hagyományőrző tevékenységekben – a dokumentum alapján ilyen például a néptánc, az énekkar, a magyar nyelvoktatás és a cserkészet.

A nyertesek öt hónapot töltenek majd külföldön és három hónapot idehaza. A külhoni tartózkodás alatt havi 350 ezer forintot kapnak majd, plusz szállás- és útiköltség-térítést, illetve a munkavégzéshez szükséges eszközöket. Itthon pedig havi 200 ezer jár majd nekik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik