Belföld

Jön az influenza, de még nem késő a védekezés

Az tanítási szünet miatt nem tombol még az influenza, de a szakemberek azt jósolják két héten belül jelentősen megugrik az új megbetegedések száma.

Az 52. hét statisztikai adatai alapján még nincs járványos időszak Magyaroszágon, de ez elsősorban az iskolai szünetnek köszönhető, a gyerekek nem tudták megfertőzni egymást és szüleiket.

Eddig kevesen vették fel a védőoltást, és az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni, mert a védettség kialakulása 10 -14 nap. Azoknak is érdemes újra oltatni magukat, akik az elmúlt években már felevtték a vakcinát, mert mindig új és új törzsek jelennek meg. Az idei oltóanyag tartalmazza a jelenlévő vírustörzsek elleni védelmet. Az influenza ellen az általános higién és szabályok betartása mellett is a legjobb védekezés a védőoltás!

Az influenza elleni védekezés fontos része az immunrendszer erősítése is. A vitaminhiány, az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód mind-mind fontos eleme lehet a betegség kialakulásának. Ebben az időszakban lehetőleg fogyasszunk vitaminban gazdaggyümölcsféléket, kerüljük a zárt, zsúfolt tereket.

A fertőzés esélye tovább csökkenthető, ha betartjuk az általános személyi higiénés szabályokat, különöstekintettel a kéz-higiénére, a köhögéssel, tüsszentéssel kapcsolatos etikettre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik