Belföld

Gond van a Városligeti Műjégpályával

városligeti műjégpálya (városligeti műjégpálya)
városligeti műjégpálya (városligeti műjégpálya)

Nem működik megfelelően a hűtési rendszer. Vizsgálják, hogy a tervező vagy a kivitelező hibázott-e – írja a Magyar Nemzet.

A lap azért kereste meg a létesítmény igazgatóját, mert szombaton zárva tartott a pálya, ugyanis megolvadt a jég. Bartha László elmondta, való igaz, hogy gondok vannak a pálya hűtéstechnológiájával. Jelenleg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) szakértői vizsgálják a rendszert. Azt, hogy a hibáért ki felelős, majd csak a szakértői jelentés elkészülte után lehet megmondani – közölte az igazgató.

Hozzátette viszont, hogy a szombati zárva tartásnak nem ez volt az oka, hanem a szokatlanul enyhe, tavaszias időjárás. Mivel egyszerre volt meleg, napsütés és szél, háromcentis vízréteg alakult ki a pályán. Bartha László szerint ha a hűtési rendszer tökéletesen működne, ez akkor is megtörtént volna.

A lapnak Szenczey Balázs főpolgármester-helyettes is megerősítette, hogy rekonstrukcióra szorul a pálya hűtése. A fővárosi önkormányzat a műjégpályával közösen tárja majd fel, hogy tervezői vagy kivitelezői hiba okozta a bajt – mondta.

A lap felidézi, hogy a műjégpálya rekonstrukciója évekig húzódott. A pályázatot még Demszkyék írták ki 2005-ben, 2008-ban nyerték el rá az uniós támogatást, de csak 2010-ben kötöttek szerződést. Később a kivitelezővel folytatott vita hátráltatta a felújítást. A befejezéshez szükséges munkálatok tavaly októberben kezdődtek meg, és még tartanak – írja a Magyar Nemzet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik