Belföld

Mikor használhatjuk a Kossuth hidat? Fotók!

A lezárt rakparti út miatt a közlekedők a Jedlik híd és a Széchenyi híd felé kerülhetnek. Ez 15-20 perces plussz idővel jár.

A héten csak a gyalogosok használhatták a Kossuth hidat és a rakparti utat Győrben. Utóbbit pontosabban még ők sem, hiszen a Mosoni-Dunán levonuló árhullám miatt a víz ellepte az úttestet. A város ezen szakasza tehát járműforgalomtól mentes. Megkérdeztük, meddig lesz ez így? Egy pár napig még biztos.

A Vízügyi Főigazgatóság szerdai tájékoztatása szerint a Duna vízgyűjtő területén, nyugaton fokozatosan szűnik az olvadás, így a vízhozam is csökken. Szerdán hajnali 1 óra körül tetőzött a Duna Komáronál, így várhatóan a mellékfolyók szintje csökken az elkövetkező napokban.

Arra azonban még várni kell, hogy ismét a Duna partján autókázzunk. A győri Útkezelő felelős mérnöke, Máthé-Tóth Péter a Győr24-nek elmondta: hordalékot és faágakat az ár nem hord fel az útra, ám miután visszahúzódik a víz az útburkolatról, meg kell várni, míg kiszárad az út alsó szerkezete is. Ez a közelgő fagyos időjárás miatt hosszabb időt vehet igénybe. Addig az autósok továbbra is a Jedlik híd és a Széchenyi híd felé tudnak kerülni. Többségük egyébként az utóbbit, a 14-es főút hídját választotta a napokban.

A reggeli és a késő délutáni órákban 15-20 perccel tarthat tovább a megszokott utazás a forgalmi változások miatt. A CITY jelzésű autóbuszok továbbra is terelőútvonalon közlekednek.

Egy újabb árhullám esetén előfordulhat, hogy ismét le kell zárni az érintett útszakaszt. A vízhozam mennyisége a szlovák nagymarosi vízerőműtől is függ.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik