Korhaz(210x140)(1).jpg (Kórház)
Belföld

A móri kórház beolvad a Fejér Megyei Szent György Kórházba

Az integráció célja a szakmai fejlesztés és nem az intézmény megszüntetése vagy leépítése.

Törő Gábor megyei elnök elmondta: mindkét intézmény fenntartása az államhoz került az elmúlt években. Hozzátette, hogy az integráció a szolgáltatás színvonalának növelését és a szakmai hiányosságok kijavítását célozza.

Csernavölgyi István főigazgató emlékeztetett arra, hogy 2006-ban az egészségügy fejlesztését célzó törvény miatt a móri kórház aktív ellátó osztályai (szülészet, nőgyógyászat, sebészet) megszűntek, és ez létszámleépítéssel járt. Az ellátórendszert akkor nem fejlesztették, kényszerű átalakításokat kellett végrehajtani. “A móri kórház 2006-ban leépült, most új életet kívánunk lehelni belé” – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy a móri kórház nem szűnik meg. Jelezte, nem egyedi jelenségről van szó, hiszen az országban nyolc hasonló kórház integrációja kezdődött meg.

Azt mondta, a gazdasági előnyök mellett a betegbiztonság növelése a cél. “Jelenleg is háttérintézményként állunk a móri kórház mögött, az integráció döntően az igazgatási szintet érinti, telephelybezárásra és -megszüntetésre nem kerül sor” – fogalmazott.

A jövő feladataival kapcsolatban közölte: közös informatikai adatbázist szeretnének kialakítani, illetve a móri kistérség lakóinak a krónikus ellátáshoz való térítésmentes hozzáférésén kívánnak javítani. Ezenkívül a szív- és érrendszeri betegségek emelt szintű ellátásának bevezetése és az egynapos sebészet bővítése is napirenden van. A fejlesztés kapcsán munkahelyek jöhetnek létre – mondta Csernavölgyi István.

Ajánlott videó