Belföld

Meghosszabbították az O.Z.O.R.A. fesztivállal kapcsolatos nyomozást

drog-ozora-feszt (drogosok előzetesben)
drog-ozora-feszt (drogosok előzetesben)

Három hónappal, április 9-éig meghosszabbították az Ozorához közeli Dádpuszta területén rendezett fesztivállal kapcsolatos nyomozást – tájékoztatta a Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője hétfőn az MTI-t.

Kató Miklós közölte: az ügynek négy gyanúsítottja van, velük szemben kereskedéssel, jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette miatt folytat nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda. A széleskörű szakértői vizsgálatok a január 9-ei határidőre nem fejeződtek be, ezért – valamint egyéb nyomozati cselekmények miatt – három hónappal meghosszabbították a nyomozást.

A szóvivő december közepén közölte az MTI-vel, hogy óvadék ellenében házi őrizetbe helyezte a bíróság a dádpusztai fesztiválon elfogott drogdílereket, akik korábban hónapokig előzetes letartóztatásban voltak.

A dádpusztai fesztiválon augusztus 9-én 480 hatósági ember részvételével tartott rajtaütésen négy embert vettek őrizetbe kábítószerrel visszaélés gyanújával. A rendőrök további 39 embert állítottak elő, 2,5 kiló marihuánát, 25 csomag meszkalint, 40 darab extasy tablettát, 50 gramm hasisgyantát, 5 gramm kokaint és további jelentős mennyiségű, még nem azonosított droggyanús anyagot, valamint kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le a helyszínen. Az 1999-es napfogyatkozás idején a Tolna megyei Ozorához közeli, de már Fejér megyei Dádpusztán tartották az első fesztivált, amelyet 2005 óta minden évben megrendeztek ott O.Z.O.R.A. néven.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik