Belföld

Kövér nem tud veszíteni

kover-laszlo(210x140)(1).jpg (kövér lászló, )
kover-laszlo(210x140)(1).jpg (kövér lászló, )

Az Országgyűlés elnöke politikainak minősítette az alkotmánybírák döntését.

Kövér László megítélése szerint az Alkotmánybíróság tagjainak többsége tudatosan és vállaltan politikai mezőre lépett a választási regisztrációval kapcsolatban. A testület döntését tudomásul veszik, de a házelnök szerint megteremthető lenne a választási regisztráció alkotmányos alapja, és szükség is lenne a bevezetésére, a hátralévő másfél év azonban kevés arra, hogy ezt tisztességgel, biztonságot sugalló módon meg tudják tenni – mondta a Zalai Hírlapnak a kormánypárti politikus.

Nem zárta ki azonban annak lehetőségét, hogy 2014 után bevezessék a feliratkozáshoz kötött szavazás rendszerét. Azt is elárulta, hogy Rogán Antal bejelentését nem egy formális elnökségi ülés, csupán egy telefonos konzultáció előzte meg.

A házelnök az elmúlt egy év törvényalkotási folyamatát értékelve azt mondta, nagyjából végeztek az ország átalakításának, megújításának munkájával, és még van idejük, hogy ahol szükséges, korrigálják az újonnan mozgásba hozott rendszereket.

Kövér László ebben a ciklusban nem látja a realitását a háromheti ülésezési rend újbóli bevezetésének. A parlamenti elnök közlése szerint szeretnének olyan reformot véghezvinni, ami magát a törvényhozást, a szavazásokat, a módosító indítványokról szóló vitát és döntést hatékonyabbá, gyorsabbá tenné, s nagyobb lehetőséget adna a politikai vitákra. Ha az erről szóló új házszabály ez év tavaszán elkészül, akkor csupán döntés kérdése, hogy érdemes-e mondjuk szeptembertől ezt a házszabályt próbajelleggel bevezetni, hogy 2014-re, az új parlament felállására annak hibáit kijavítsák – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik