Belföld

Húszmilliárd forint lett Győr adóbevétele

24.hu
24.hu

2013. 01. 08. 12:03

A 19,42 milliárdos összeg gyakorlatilag megegyezik az előző évivel.

Megközelítette a húszmilliárd forintot Győr tavalyi adóbevétele – közölte Simon Róbert Balázs alpolgármester.

Elmondta: a 19,42 milliárdos összeg gyakorlatilag megegyezik az előző évivel. A bevételek zömét adó iparűzési adó 16,28 milliárdos összege szinte változatlan, az építményadóból befolyt 1,96 milliárd is egyezik a megelőző évivel, ahogy a gépjárműadó 1,08 milliárdos összege is csak minimális csökkenést mutat.

Az alpolgármester hozzátette: jelentősen megugrott ugyanakkor az idegenforgalmi adóból származó bevétel, a 92 millió forintos összege egyharmadával haladja meg a 2011-est.

Kifejtette: az emelkedés egyfelől a városvezetés sikerét jelzi, hogy az elmúlt években rengeteg olyan eseményt szerveztek a városban, amelyek Csallóközből vagy Ausztriából is vonzottak vendégeket. Másrészt az idén nyáron felavatandó Audi beruházással kapcsolatban egyre több szakember érkezik a városba, akik jelentős létszámban veszik igénybe a szálláshelyeket – jegyezte meg.

Simon Róbert Balázs emlékeztetett arra is, hogy a győri önkormányzat tavaly mintegy tízmilliárd forintot fordított fejlesztésekre. Folytatódott a Dunakapu-tér és környezete rekonstrukciója, valamint az ipari park bővítése. Több mint 300 millió forintot költött a város útfelújításokra is.

Az alpolgármester kiemelte: a város idei költségvetésében már megjelenik a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál megrendezésének előkészítése is. A mintegy húszmilliárd forintos összköltségből kilenc és félmilliárdra kormányzati garanciát kapott a város, ebből közel 1,6 milliárdot még az idén lehívhatnak az eseménnyel kapcsolatos létesítményfejlesztésre.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.