Belföld

Ilyen Hoffmann sikertörténete

Az oktatási államtitkár sikertörténetnek tartja a közoktatási intézmények állami átvételét. Az iskolaigazgatók káosznak.

Hoffmann Rózsa az iskolák állami fenntartásba kerüléséről szóló keddi budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az átvétel – minden negatív előrejelzés ellenére – menetrendszerűen, pontosan, zökkenőmentesen zajlott. Közlése szerint január 1-jén formailag és jogilag a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, mint az állam erre kijelölt szervezete, átvette az iskolák többségének fenntartását, ez gond nélkül megtörtént. Az átállásból a pedagógusok és a diákok úgyszólván semmit nem érzékeltek, és minden pedagógus megkapta a fizetését – tette hozzá.

Az FN24 által megkérdezett iskolaigazgatók azonban bizonytalanságra, káoszra panaszkodnak. Mint mondták, kisebb, szegényebb településen valószínűleg nagy segítség az állami átvétel, de ott, ahol eddig jól működött a közoktatás, az új rendszer csak rontani fog. Abban azonban egyetértettek az államtitkárral, hogy egyelőre a gyerekek nem vesznek észre semmit a változásokból. Ennek oka az, hogy pedagógusok számára első a gyerekek érdeke, mindent megtesznek a lehetetlen körülmények ellenére is, hogy ne érzékeljék a bizonytalanságot.

Ez viszont már középtávon is lehetetlen, szerintük az oktatási színvonal szükségszerű csökkenését vetíti elő az államosított rendszer.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik