Belföld

Elítélték a gyilkos dunaegyházi fiatalokat

Jogerősen hat és fél év, illetve hat év, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla kedden két dunaegyházi fiatalt.

A táblabíróság a vádlottakat halált okozó testi sértés bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek.
Az akkor 17 és 16 éves vádlottak a Bács-Kiskun megyei falu egy büféjéből ismerték az egyedül élő, nagyothalló, nehezen mozgó 71 éves nőt. Az asszony sok arany ékszert visel, ezért elhatározták, hogy megszerzik az értékeit.
Az egyik fiú először 2011. február 25-én éjjel ment el az idős asszony házába.

A sértett felébredt, és botjával megfutamította támadóját, aki azonban a nyakából letépte az arany láncát. Néhány nappal később a fiú két barátjával ismét próbálkozott, de az asszony ismét felébredt, kiabálni kezdett, ettől a vádlottak megijedtek és elmenekültek.

A két vádlott egy gyermekkorú társával március 30-án tért vissza. Betörték az ajtót, kutatni kezdtek az értékek után, majd miután nem találták az aranyat, felébresztették a sértettet, lefogták és ütlegelni kezdték. Az életéért könyörgő asszonyt azután is bántalmazták, hogy fölajánlotta, átadja nekik az ékszereit, sőt távozás előtt az egyik fiú mángorlófával még többször fejbe ütötte. A vádlottak 92 ezer forintnyi ékszert vittek magukkal.

Az asszony kórházba került, és bár 2011. április 4-én kielégítő állapotban hazaengedték, két nappal később belehalt a támadás szövődményeibe.

A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik