Belföld

Babát vár a győri balettművész

Az idén 37. születésnapját ünneplő Cserpák Szabina élete hamarosan új fordulatot vesz. A Győri Balett gyönyörű magántáncosa áprilisra várja babáját.

Gömbölyödő pocakja és mosolygós arca mindent elárul a balett társulat tehetséges művészéről Cserpák Szabináról, aki anyai örömök elé néz. Ha lehet hinni az orvosoknak, kislánya lesz a Harangozó-díjas magántáncosnak, és ha a kismama vágya teljesül, gyermeke követni fogja pályáján és remélhetőleg hasonló sikereket könyvelhet majd el a jövőben, mint bájos anyukája. „Most formálódik a gondolatomban ez az egész, még nem tudtam rá teljesen felkészülni. 18 év munka után most nagyon furcsa, hogy nem a táncról, hanem a babáról kell beszélnem, de ez egy újabb várakozással és izgalommal tölt el. Mindenképpen szeretném, ha ő is olyan hivatást választana majd, ahol a mozgás elsőbbséget élvez, biztosan a balettal fogja kezdeni, de természetesen döntő lesz az is, hogy neki mihez lesz kedve” – mesélte egy interjúban a bájos balettos.

Természetesen a társulat is örömmel fogadta a hírt, annak ellenére, hogy Szabina nagyon fog hiányozni a csapatból. „A közel két évtized alatt még egy hét szünetet sem hagytam ki, hiszen soha nem volt sérülésem, sőt még beteg sem voltam, talán csak egy hetet” – tette hozzá a táncos, aki azt is elárulta, hogy folyamatosan nyomon követi majd a Győri Balett munkáját, akik előtt 2013-ban is rengeteg feladat áll.

fotók: Győri Balett, Mekli Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik