Belföld

Nincs elég busza a Volánnak

Két közbeszerzést írt ki a társaság, hogy átvehesse a BKK-tól a főváros környéki vonalakat. 114 új, 132 használt buszra vár ajánlatokat heteken belül.

Kapcsolódó cikkek

Májustól a Volánbusz üzemelteti tovább a Budapesti Közlekedési Központ agglomerációs buszjáratait. Ehhez két közbeszerzést is kiírnak – adta hírül pár napja az Iho.hu.

A hétfői Közbeszerzési Értesítőben meg is jelentek ezek a kiírások.

A tárgyalásos felhívás szerint január 25-ig kell jelentkezni 114 új autóbusz szállítására, amelyből 33 darab alacsonypadlós szóló, 35 darab alacsonypadlós és hosszú szóló, 46 darab pedig alacsonypadlós csuklós autóbusz. Az első tárgyalás tervezett időpontja március 11.

Ugyancsak január 25-ig kell jelentkezni a használt autóbuszok bérlésére, és a bérlet ideje alatti javítási, karbantartási feladatok ellátására és tárolására kiírt tárgyalásos eljárásra. A 132 darab használt autóbuszt Budakeszi, Budaörs, Diósd, Gyál, Nagykovácsi, Pécel, Solymár, Szigetszentmiklós, Törökbálint térségében közlekedtetnék. Az első tárgyalást március 11-én tartanák.

A Magyar Fejlesztési Bank Közlekedésfejlesztési Finanszírozási Programja keretében a Volánbusz hitelkeret biztosítására is tárgyalásos közbeszerzést hirdetett január 15-i ajánlattételi határidővel.

A kiírás szerint a hitelkeret-szerződés három részből áll: az első 3,3 milliárd, a második 1,6 milliárd, a harmadik 2,5 milliárd forintra szólna, mindhárom esetében 10 százalékkal növekedhet a hitelkeret.

A szakportál által megkérdezett, BKV-hoz közel álló forrás szerint az intézkedés rendkívül átgondolatlan, és nagyon sok kockázatot rejt magában, mert ilyen rövid idő alatt lehetetlen ennyi autóbuszt beszerezni, így a szolgáltatás nagy valószínűséggel akadozva fog elindulni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik