Belföld

Európa Liga annyi, Sousa megy?

Az Európa Liga felejthetetlen képei kikerültek a Videoton portáljára karácsonykor, de lehet, hogy a vezető edző kisétál a fa alól vízkereszt tájékán?

Errefelé cáfol mindenki, de a tengerentúlon váltig állítják, hogy Paulo Sousa elhagyja Székesfehérvárt a tavasszal, mégpedig Amerikában megy, és a New York Red Bulls edzője lesz.

Miközben Sándor György, a Videoton FC játékosa határozottan állítja, hogy nagy feladat áll Sousa és a csap előtt, ritmust váltva megnyerni a bajnokságot 12 pontos hátrányból, addig röpködnek a hírek arról, hogy a vezető tréner Skóciába vagy Amerikába távozik.

A klubtól csak annyit tudtunk meg, hogy szerdán utaznak Marbellába edzőtáborozni, ahol három hetet töltenek a fiúk, hogy erővel töltődjenek fel.

Ugyanakkor a New York Red Bulls csapatától megtudunk, hogy Hans Backe, eddigi vezetőedző nem hosszabbította meg szerződését a csapattal, magyarul cserére van szükség. Erre a cserére kevés ideje van az újvárosi csapatnak, pontosan két hete, ezért lehet, hogy semmi sem drága elven kifizetik Paulo Sousa 2014-ig szóló videotonos szerződésének bontási díját.

Ilyenkor születik az a mérhetetlen csend. Sousa nem mond semmit. Az egyesület cáfol, de nem tudjuk, hogy csak azért, mert bajban van vagy azért, mert az információk nem igazak. New York-tól Fehérvárig folynak a találgatások, pedig lehet, hogy egy egyszerű nyilatkozat helyre tenne mindent.

De több kérdés is felvetődik: mi lesz a többiekkel, ha Sousa megy? Mi lesz a spanyol edzőkkel, Carrillo Milan Joan-nal, Rosalen Lopez Alejandro-val és Torreno Jarabo Ignacio-val? Mi lesz a spanyol, portugál, brazil, zöld-foki szigeteki játékosokkal? Ők mind Sousa keretébe tartoznak. Illetve mi lesz veled, Vidi? Hogyan tovább fehérvári futball?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik