Belföld

Visszatér a hó és a fagy

hideg(430x286)(1).jpg (hideg, )
hideg(430x286)(1).jpg (hideg, )

Csak rövid ideig tartott a +11 fokos tavaszias időjárás. Ismét sarkvidéki hideg támad az országra. Viharos széllökésekre készüljünk.

Vasárnap a késő délelőtti, déli óráktól a Dunántúl középső részein, majd délutántól a Dunántúl keleti részén és a középső országrészben havaseső, havazás is kialakulhat. Síkvidéken ezeken a területeken helyenként átmenetileg lepel-2 cm-es hóréteg hullhat. A Dunántúli-középhegység és a Mecsek kb. 350 méter feletti részein ennél több is eshet. A nap folyamán -1 és 2 fok között alakul a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzést adott ki Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyékre, mivel vasárnap estétől az északnyugati szelet északnyugaton néhol 70 km/h körüli lökések kísérhetik.

Hétfőn az ország nagy részén már napos idő várható, de nyugaton, délnyugaton marad a sok felhő, a nap első felében még kisebb havazás kialakulhat. -3 és 0 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk.

Kedd délután a Dunántúlon gyenge havas eső, kisebb havazás is kialakulhat. Mérsékelt marad a szél, hideg, téli idő várható -7 és 0 fok közötti hőmérséklettel.

Szerdán és csütörtökön átmenetileg enyhül az idő, majd hét végétől több hullámban hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek áraszthatják el hazánkat, így ismét visszatérnek a durva hajnali fagyok, akár -7 és -8 fok is várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik