Belföld

Sosem látogatták még ennyien a Szegedi Vadasparkot

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 01. 05. 22:30

A Szegedi Vadasparkot közel kétszázezren látogatták meg tavaly és elégedettek voltak, mert döntő többségük barátainak is ajánlaná. A legnépszerűbbnek a pingvinek bizonyultak.

A Szegedi  Vadaspark 23  éves  történetének legsikeresebb évét zárta december 31-én. Már nyáron látszódott, hogy ez az év más lesz, mint az  eddigiek,  de  decemberre így  is  kellemes meglepetés volt az a szám, amely hajszál híján elérte a  kétszázezret.  A Vadaspark tavalyi látogatottsága 197934 volt, ami 7 %-kal nagyobb mint az addigi csúcsot jelentő előző évi.

Minek köszönhető ez az óriási siker, akkor, mikor– sajnos – sok hasonló hazai kulturális intézmény éppen a látogatottság csökkenését tapasztalja? Az elmúlt évek jelentős, de megfontolt fejlesztései, a szolgáltatások és programok bővülése járult hozzá a népszerűség növekedéséhez, és vált nemcsak a szegediek és környékbeliek, hanem amesszebbről érkező turisták számára is kedvelt célponttá a Vadaspark.

A látogatók körében végzett felmérések eredményei  kifejezetten  pozitívak.  A  megkérdezett  vendégeink  kedvenc hazai állatkertje a szegedi (31,94%-uk nevezte meg akként). A szegedi látványosságok, programok közül a látogatók 62,99%-a (a szegediek és a turisták közel hasonló arányban) ajánlaná felkeresni  a  Szegedi  Vadasparkot  a  városba  érkező rokonának,  ismerősének (összehasonlításként, a második helyezett Dómot/Dóm teret a látogatóink 19,40%-a ajánlaná).

A látogatóink kedvenc állata egyértelműen a pingvin lett. A 2012.márciusában átadott pápaszemes  pingvin  kifutó sikere  felülmúlta  a  várakozásaokat, Köszönhető ez nemcsak a madaraknak, hanem a jól sikerült, látványos bemutatónak is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.