Belföld

Színésznek állt Tóth Gabi – FOTÓK!

A győri teátrumban próbál Tóth Gabi. Az énekesnő egy kortárs magyar komédiában, a Finitoban csillogtatja meg színészi képességeit, ahol egy bukott popdívát alakít.

Azt már mindenki tudja, hogy Tóth Gabinak kétségtelenül jól áll a színpad. Most azonban egy egészen más arcát mutatja meg a világot jelentő deszkákon, hiszen a Győri Nemzeti Színház igazgatójának, Forgács Péternek a felkérésére, színésznőként is bemutatkozik az aranytorkú énekesnő, mégpedig Tasnádi István: Finito című komédiájában.

A darab kicsit sem hétköznapi, hiszen rímben mondják a szöveget a szereplők, ami sokszor még a profiknak is óriási kihívást jelent, nem kevésbé Gabinak. „Néhány hónapja még azt sem tudtam felfogni, hogy mi történik velem, de most, hogy elkezdődtek a próbák összeállt a kép, most már sokkal jobban tudom memorizálni a szöveget. Forgács Péter azt mondta, hogy az elején lehet egy kicsit unalmas lesz a próbafolyamat, de őszinte leszek: minden egyes percét élvezem! Egészen közelről nézhetem a színészek profizmusát, ami óriási élmény. Kicsit zavarban is vagyok még előttük, de remélem, ezt majd sikerül leküzdenem. Igazából a darab nagy részében részeg leszek, hiszen Tigris Niki, a bukott popdíva bőrébe bújok bele, úgyhogy lehet, hogy az apu féle laposüvegbe kerül egy kis házipálinka (nevet). Viccelek! A lényeg, hogy jól megy a tanulás, ahhoz képest, amennyire féltem tőle” – mesélt portálunknak élményeiről Gabi.

A vadóc előadóművész felkészülésében természetesen a teátrum művészei is sokat segítenek, így a főszereplő Ungvári István is. „Gabi egy édes gyerek, imádnivaló teremtés. Amiben ő híres lett, abban végtelenül profi. Most még egy kicsit kapkod, ideges, de ez egy másik szakma, ezért segítünk neki mindenben. Ha belegondolok, hogy nekem kellene fellépni az ő zenekarával, azt hiszem egy kicsit én is be lennék tojva” – hangsúlyozta a tehetséges színész.

A rímbe zárt, humorban gazdag komédiát, január 26-án mutatja be a színház, a teátrum Nagyszínpadán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik