Belföld

Lebukott a kisaföldi bűnbanda

Rejtekhelyükön fogták el a soproni nyomozók azokat az elkövetőket, akik az elmúlt fél évben Nagylózs, Pinnye és Pereszteg térségében tevékenykedtek.

Menekülésüket követően, egy meghiúsult betörési kísérlet után, karácsony éjszaka, a rejtekhelyükön fogták el a soproni nyomozók azokat az elkövetőket, akik az elmúlt fél évben Nagylózs, Pinnye és Pereszteg térségében sorozatosan követtek el lopásokat és egyéb más bűncselekményeket. A gyanúsítottak egyikének előzetes letartóztatását a bíróság elrendelte.

A nagylózsi családi ház padlásán megbúvó két fiatal férfi bűnlajstromán szerepelt többek között egy épülő családi házba történő betörés, ahonnan a tolvajok különböző szerszámgépeket tulajdonítottak el.

Más alkalommal lopott kulcsokkal mentek be egy nagylózsi telephelyre, ahol mintegy 800.000 Ft értékben szerszámgépeket loptak el. Pereszteg külterületén egy leállított lakókocsiból különböző értéktárgyakat vittek el, valamint Nagylózs külterületének egyik telephelyén tartott munkagépek üzemanyagtartályát is megcsapolták. A kár itt is több százezer forint volt.

 

 

 

A rendőrök a házkutatás során az ellopott szerszámgépek egy részét foglalták le, mivel az eltulajdonított tárgyak többségét a tolvajok már értékesítették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik