Belföld

Újabb rezsicsökkentésre készül a kormány

sárgacsekk (sárga csekk, )
sárgacsekk (sárga csekk, )

A Magyar Hírlap szerint nem is egyszer, hanem az idén még kétszer fogják központilag visszafogni az áram-, gáz- és távhőárakat.

Márciustól vagy legkésőbb áprilistól ismét tíz százalékkal csökkenhetnek a háztartások rezsiköltségei, pontosabban a gáz-, a villamosenergia- és a távhőár esetében várható további „központi ármérséklődés” – értesült kormányzati forrásokból a Magyar Hírlap.

A lap szerint ezenfelül még egy „jelentős”, valószínűleg újabb tízszázalékos árcsökkentés is szerepel az ez évre szóló kormányzati tervekben, és a cél az, hogy a tízszázalékos csökkentés minden háztartásban érvényesüljön.

Az Orbán-kormány koncepciója szerint az ebből fakadó terheket alapvetően az energiaszolgáltatóknak kell majd viselniük, amit a kormány árszabályozási eszközökkel is támogat. Ám miközben a lakosság energiaköltségei csökkennek, és a kormány kompenzálja az ipari fogyasztókat, nem járnak igazán jól a kis- és közepes vállalkozások, amelyek energiaköltségei 11-12 százalékkal emelkednek a januártól érvényes, új hálózati tarifák alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik