Belföld

Nem hisznek már Hoffmann Rózsának

hoffmann rózsa (hoffmann rózsa)
hoffmann rózsa (hoffmann rózsa)

Éles szavakkal bírálta az oktatási államtitkárt a két legnagyobb hazai pedagógus-szakszervezet vezetője.

Galló Istvánné, a sztrájkbizottságban részt vevő Pedagógusok Szakszervezetének elnöke nem érti, Hoffmann Rózsa miért állítja továbbra is azt, hogy idén szeptembertől bevezetik az életpályamodellhez kötött béremelést, holott egy Európai Bizottságnak megküldött kormánydokumentum bizonyítja, tavaly október 4-én kormánydöntés született arról, hogy 2014-re halasztják a fizetésemelést – olvasható a Népszavában.

Az érdekvédő szerint ráadásul hiába kötnék “gazdasági mutatókhoz” a bérrendezést, hiszen 2013-ra a gazdasági előrejelzések “sem ígérnek semmi jót”, ami pedig tovább fokozza a tanárok bizonytalanságát. “Kinek higgyen az ember, egy államtitkárnak vagy egy kormánydöntésnek?” – tette fel a kérdést Galló Istvánné.

Galló Istvánné a lapnak elmondta: a sztrájktárgyalásokon január 15-ig megállapodásnak kellene születnie. Egy “nyers változat” már elkészült az erőforrás-minisztérium és a sztrájkbizottság közös munkacsoportjaiban, de annak elfogadásáról még a kormánynak és a szakszervezeteknek is dönteniük kell.

A kabinet már meg is szegte a sztrájktárgyalásokon tett egyik ígéretét, miszerint a közoktatás kivételt képez majd a közszférában bevezetett kényszernyugdíjazás alól, azaz bizonyos feltételek esetén továbbra is dolgozhatnak majd a nyugdíjkorhatárt betöltött pedagógusok – mondta Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik