Belföld

Kiemelt projekt a Velencei-tavi Vízi Sportiskola fejlesztése

Kiemelt projektté nyilvánította a kormány a Velencei-tavi Vízi Sportiskola (VVSI) agárdi telephelyének fejlesztését, valamint rehabilitációs és koraifejlesztő-központtá alakítását - közölte a terület országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

L. Simon László elmondta: a régóta nehéz helyzetben lévő, időközben állami tulajdonba került VVSI agárdi telephelyének fejlesztésére 2,25 milliárd forintot szánnak. A december 28-án megjelent TIOP-pályázat komplex rehabilitációhoz szükséges infrastrukturális feltételek megteremtését teszi lehetővé kiemelt uniós pályázat keretében.
Ez egy mintaintézmény lesz, ahol nemcsak a verseny- és utánpótlássport fejlesztése a cél, hanem a sporton keresztül a rehabilitáció elősegítése is – hangsúlyozta a politikus.

A beruházás segítségével a jelenlegi létesítmények teljes felújítása és kibővítése valósul meg. Emellett a partszakasz egy részét átépítik, valamint a fogyatékkal élők számára új kiszolgáló épületeket létesítenek. A parlamenti képviselő jelezte, hogy az északi parton található evezőspályája fejlesztésén is dolgoznak. A források “már látszanak”, úgyhogy tavasszal újabb bejelentések lesznek – tette hozzá.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, a Velencei-tavi Vízisport Szövetség elnöke tavaly május végén jelentette be, hogy a jövőben sport-, rehabilitációs- és turisztikai célokat szolgálna a Velencei-tavi Vízi Sportiskola. Kiemelte, olyan Európában egyedülálló, egész évben használható fejlesztőkomplexumot hoznak létre, amely egyszerre nyújt lehetőséget az élsportra, a tömegsportra és a fejlesztési célú sportolásra.

Deák Csaba, a VVSI-t üzemeltető Pro Rekreatione Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője akkor elmondta, hogy a komplexum nagy nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas lehet.

Ajánlott videó