Belföld

Hűtött palacsintát gyártanak Mosonszolnokon

Élelmiszer-ipari üzemet létesített 80 millió forintos beruházással a Cool Foods Kft. Mosonszolnokon.

A tésztafélék gyártására szakosodott üzemben – amely rövidesen tizenkét embernek ad munkát – megkezdték a hűtött palacsinta próbagyártását – mondta Ember Sándor, a társaság résztulajdonosa.

Ismertetése szerint a beruházást a magyar tulajdonban lévő vállalkozás önerőből, bankhitelből és pályázati forrásokból valósította meg. Munkahelyteremtésre 15 millió forintot nyertek el a Győr-Moson-Sopron megyei munkaügyi központtól, LEADER pályázaton pedig 14 millióhoz jutottak, ezt az összeget gépbeszerzésre költik.

Az üzem sütési technológiája óránként 1500-2000 palacsinta gyártására alkalmas. Jelenleg három édes és két sós ízesítésű töltött palacsintát készítenek. A konzerváló anyagot nem tartalmazó termékek két-három hétig is eltarthatók.

Az üzem decemberben megkapta az élelmiszergyártók európai szabvány szerinti minőségbiztosítási tanúsítványát. E szerint működése, higiéniai rendszere, nyersanyagbeszerzése, továbbá a környezetvédelmi előírások betartása és adminisztrációja megfelel az IFS (Nemzetközi Élelmiszerszabvány) követelményeinek – közölte Ember Sándor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!