Belföld

Furcsa hó esett Magyarországon

havazás (hóesés, havazik, hózápor, )
havazás (hóesés, havazik, hózápor, )

Bár a meteorológusok azt jelezték, hogy sehol sem várható számottevő csapadék, Kazincbarcikára mégis jelentős hótakaró borult. Tóth Tamás meteorológus a Ma reggelben elárulta a jelenség okát.

Az elmúlt napokban az előrejelzések ködről és zúzmaráról szóltak, valamint arról, hogy számottevő csapadék sehol sem valószínű. Nem is volt, kivéve az ország egy pontján – mondta a műsorban Tóth Tamás. Kazincbarcikán az elmúlt másfél napban néhol 5 centinél is vastagabb hóréteg alakult ki.

A jelenségnek persze megvan a magyarázata, de az egyáltalán nem csoda, hogy nem volt előrelátható a dolog. Ebben az esetben ugyanis mesterséges eredetű hóról van szó. A környező nagy hőforrásoknak és a hőszennyezésnek köszönhetően bizonyos területeken az alacsony szintű rétegfelhőzet nedvességtartalma felduzzadt, és abból képződött jelentős mennyiségű csapadék – mondta el a szakember.

Az év második napján egyébként sűrű ködre és helyenként ónos esőre kell számítani. Ha kíváncsi arra is, hogy a folytatás milyen időt tartogat, akkor erre menjen tovább!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik