Belföld

Berágott az MSZP – botrány lett a szilveszteri tréfából

Lukács Zoltán, parlament (Parlament)
Lukács Zoltán, parlament (Parlament)

Feljelentést tesz az MSZP az oroszlányi helyi újságban megjelent cikk miatt, amelyben az elmúlt időszakban fagyhalált szenvedett embereken viccelődnek. A város fideszes polgármestere szerint nyilvánvaló, hogy tréfás, szórakoztató különszámról van szó, ugyanakkor elnézést kért azoktól, akiket esetleg megbántottak.

Lukács Zoltán, a szocialista párt Komárom-Esztergom megyei elnöke azon háborodott fel, hogy a városi újság legfrissebb kiadásában az elmúlt időszakban fagyhalált szenvedett embereket gúnyolják ki, amikor „(f)agyhalottaknak” nevezik őket. Mindezt egy olyan felhívásban, amely alá az MSZP nevét hamisították – közölte a politikus, aki szerint a helyi Fidesz ezen kívül „szórólapokon is mocskolódik”. Az MSZP mélyen elítéli ezt az alpári politizálást, és mindkét esetben feljelentést tesz – olvasható a közleményben.


Lukács Zoltán – Fotó: Neményi Márton

Takács Károly, Oroszlány fideszes polgármestere szerint viszont csak tréfáról van szó. Ha valaki a kezébe veszi az önkormányzat szilveszteri újságját, a cikkekből rögtön látható, hogy ez egy tréfás, szórakoztató lap, kimondottan az új év apropóján – mondta a polgármester a távirati irodának. Takács Károly sajnálatosnak találja, hogy az ellenzék nem vette észre, hogy rendkívüli szám jelent meg, és így reagálnak a róluk szóló anyagra. Hozzátette, senkit sem akartak megbántani, s ha valakiben mégis ellenérzéseket váltott volna ki az írás, azoktól felelős kiadóként elnézést kér.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik