Belföld

Szilveszteri kisokos: a nyitva tartástól a BKV-ig

szilveszter (szilveszter)
szilveszter (szilveszter)

Szilveszter napján még tudunk vásárolni, ha valamit korábban elfelejtettünk volna beszerezni. A parkolást pedig ingyen megúszhatjuk a fővárosban.

Üzletek

Az üzletek, bevásárlóközpontok december 31-én (hétfőn) legkésőbb 18 óráig tartanak nyitva, január 1-jén (kedden) viszont nem nyitnak ki.

BKV

December 31-én a járatok a szombati napokon érvényes menetrend szerint közlekednek, normál üzemidőben. Szilveszter éjszaka a budai területeken, valamint Pesten a Hungária körgyűrűn belül közlekedő éjszakai járatok – néhány kivétellel – kétszeres sűrűséggel járnak, a a 6-os villamos, a 4-es villamos üzemzárását követően 7-8 percenként közlekedik. A 901-es, a 908-as, a 914A, a 918-as, a 937-es, a 960-as, és a 990-es járatokon a BKK Szilveszter éjszaka feloldja az elsőajtós felszállási rendet.

Január 1-jén a vasárnapi menetrend lesz érvényben, az áruházakat érintő járatok az ünnepnapokon érvényes, január 2-án az iskolaszünetben érvényes munkanapi menetrend szerint közlekednek, január 3-ától pedig az iskolai időszakban érvényes munkanapi menetrend lesz érvényben.

Vasút

A szilveszteri és az újévi ünnepi forgalomban a vonatok december 31-én (hétfőn) ünnepnapi, január 1-jén (kedden) pedig vasárnapi menetrend szerint közlekednek. Január 2-án (szerdán) már a megszokott munkanapi menetrend lesz érvényben.

Parkolás

A fővárosban január 1-jei üzemzárásig nem kell fizetni a parkolásért. Ez alól kivétel az I. kerületben a Budai Vár és a Citadella alatti parkoló, a II. kerületben a Budagyöngye előtti parkoló, a III. kerületben a Flórián üzletközpont melletti parkoló, a XIII. kerületben a Margitszigeten lévő parkoló, a XIV. kerületben az 56-osok tere Hősök tere és Benczúr utca közötti szakasza, illetve a BKK által üzemeltetett őrzött P+R parkolók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik