Belföld

Ilyen tűzijátékok közül válogathatunk

Óriási a választék különböző pirotechnikai eszközökből Szilveszter napja előtt, így aki szeret "tüzeskedni", kedvére válogathat a kínálatból Szegeden.

Az előírások nem változtak, az egyes és kettes kategóriájú termékek, amibe a bombettatelepek is beletartoznak, nyugodtan megvásárolhatóak egész évben. Természetesen ezen termékek vásárlása meghatározott életkorhoz van kötve, az egyes kategóriájúakat már 14 éves kor felett megveheti bárki.

Most Szeged számos pontján lehet pirotechnikai eszközöket vásárolni. Az Aldinál az üzletben kell kifizetni a termékeket, majd a blokk ellenében adják ki a megvásárolt árut. A fiatalabbaktól még személyi igazolványt is kértek. A kettes kategóriájú termékek közül náluk a hétezer forintos Big bang az egyik legkelendőbb, ami 20-25 méter magasra lő ki rakétákat. Tucatnyi római gyertya ott ezer forintba kerül, míg a szintén népszerű Sikoly fantázianevű 150 forint.

A Cserepes sori piacnál 20 ezer forintba kerül a 150 lövéses tűzijátéktelep, a 46 lövéses bombatelep pedig 18 ezerbe kerül. A Sikoly kisrakétát 200-ért kínálják, míg a 20 lövéses római gyertya csomagja 1300 forint. A Napfénypark parkolójában a legnagyobb és egyben leglátványosabb szett 140 lövéses, azért 29 ezer forintot kérnek, a tornádó 150 forint, míg egy csomag Sziporka 2600 forint.

Petárdát továbbra sem lehet birtokolni, illetve felhasználni – tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. „A vonatkozó szabályok értelmében, aki engedély nélkül pirotechnikai tevékenységet végez, vagyis a tilalom ellenére petárdát birtokol, illetve felhasznál, 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Ebben az esetben a pirotechnikai terméket a rendőrség lefoglalja és elkobozza” – írták közleményükben. A tűzijáték termékek komoly balesetet okozhatnak a szakszerűtlen kezelés eredményeként, ezért felhívják a figyelmet a tárolási szabályok betartására, és felhasználás előtt a használati útmutató elolvasására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik