Belföld

Újabb Matolcsy-csomagtól tart az MSZP

torok-zsolt(960x640)(3).jpg (török zsolt, )
torok-zsolt(960x640)(3).jpg (török zsolt, )

A tündérmese helyett a rémálom éve volt 2012 a szocialisták szerint. A tendencia jövőre is folytatódik: 850 milliárdos megszorító csomag jön - közölte Török Zsolt csütörtökön.

Karácsony előtt tízezrek álltak sorba meleg ételért, ajándékcsomagért. Mára több mint egymillióan vannak azok, akik bár dolgoznak, de nem tudnak megélni a fizetésükből, szinte csak “vegetálnak”. Négymillióan élnek a létminimum, másfél millióan a szegénységi küszöb alatt – mondta az MSZP szóvivője.

Török Zsolt szerint a rémálom folytatódik, jövőre 850 milliárd forintos megszorítást hajt végre a kormány. A három “Orbán-Matolcsy-csomag” átlagosan 85 ezer forint többletterhet jelent mindenkinek – mondta.

A politikus szerint amíg a nélkülözők száma nő, addig a fideszes politikusok rokonai “zsíros állami állásokba” kerülnek. Ide sorolta, hogy Kövér László házelnök felesége a szigetszentmiklósi járási hivatal vezetője lett. Majd arról beszélt, hogy egy sajtóhír szerint Jakab István, az Országgyűlés fideszes alelnöke úgy vesz fel lakhatási támogatást, hogy hat éve nem járt abban a debreceni házban, ahová be van jelentve. A szóvivő ezt etikátlannak nevezte, és azt mondta: meg kell vizsgálni, hogy a kormánypárti képviselőnek járt-e az összesen nagyjából nyolcmillió forint támogatás.

Ezt a korszakot le kell zárni, a szocialisták január 2-án ezért kezdenek tárgyalásokat ellenzéki szervezetekkel “egy biztosabb jövő” érdekében – jelentette ki Török Zsolt.

A Fidesz sajtóirodája is reagált: “Hiteltelen Török Zsolt ünnepek után támadt szociális érzékenysége, akit nem hallottunk akkor aggódni, amikor a Gyurcsány-Bajnai kormányok megduplázták a munkanélküliek számát, vagy amikor devizahitel csapdájába löktek sok százezer családot.Értjük, hogy csalódott, hiszen a bankoknak és a monopolhelyzetben lévő külföldi cégeknek jövőre is részt kell venniük a közteherviselésben. Amint azt programjukban leírták, az MSZP csökkentené a bankok adóit, helyette inkább a magyar családok adóit növelné”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik