Belföld

Győri gyilkosság: a pénz miatt ölt P. Ferenc

A Halásziban elfogott férfi a gyanú szerint egy 23 éves nőt ölt meg; békés embernek ismerték.

FRISS: Előzetes letartóztatásba helyezték csütörtökön azt a 39 éves férfit, akit egy 23 éves lány megölésével gyanúsítanak, a bűncselekmény október 29-én történt Győrben – közölte Károlyi Zoltán alezredes, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A gyanúsított hétfő éjszaka, két hónap bujkálás után került rendőrkézre, P. Ferenc a kihallgatásán feltáró vallomást tett – mondta az alezredes. A férfi beismerte, hogy indulatból bántalmazta, majd megfojtotta a zalaegerszegi lányt annak győri albérleti lakásában.

Az indulatot az váltotta ki, hogy a lány megszakította vele a kapcsolatot, miután a férfi több millió forintját közösen elköltötték, elszórakozták egy-másfél év alatt – mondta Móricz Péter alezredes a sajtótájékoztatón.

A gyanúsítottat rögzítette a ház biztonsági kamerája, ebből kiderült, hogy a bűncselekmény idején az áldozat albérletében tartózkodott, így elfogatóparancsot adtak ki ellene. A férfi azóta lépcsőházakban húzta meg magát. Nincstelenné lett, miután az ingatlanja eladásából származó pénze elfogyott. December 24-én gyalog indult a Szigetközbe, egyik ismerősét akarta meglátogatni, akkor fogták el.

A házkutatás során a lány albérletében megtalálták a kötelet, amellyel P. Ferenc – állítása szerint – öngyilkosságot akart elkövetni, végül ettől a szándékától elállt. A bűncselekményt követően az éjszakát áldozata otthonában töltötte. A férfi ellen emberölés megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

A lány holttestére a bűncselekmény utáni nap reggelén Zalaegerszegről Győrbe érkező vőlegénye talált rá. A rendőrséget ő értesítette.

Korábban írtuk:

A Győr24 pár napja már beszámolt arról, hogy elfogták P. Ferencet, akit október óta keresett a rendőrség. December 25-én találtak rá a férfire, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2012. október 29-én Győrben megölt egy 23 éves nőt. A férfit bűnügyi őrizetbe vették.

Az áldozat vőlegénye 2012. október 30-án délelőtt arról értesítette a rendőrség ügyeletét, hogy győri albérleti lakásában holtan találta 23 éves menyasszonyát.

Az egykor nyúli illetékességű férfit Halásziban fogták el, ám az egyelőre kérdéses, hogy mindvégig ott tartózkodott-e. A faluban az elfogás óta rengeteg szóbeszéd kering, a legtöbben megdöbbentek azon, hogy egy szökött bűnöző bujkálhatott falujukban. Sikerült megszólaltatnunk néhány helybéli lakost, akik nevük mellőzését kérve nyilatkoztak az eseményekről a Győr24-nek.

„Egy gyilkos ólálkodott a falunkban! Nem tudjuk, hogy hol bujkálhatott a férfi, feltéve, ha egyáltalán bujkált, és nem csak átutazóban volt a községben, amikor lecsaptak rá. Azt sem tudni, miként jöttek rá tartózkodási helyére. Én a híradásokból értesültem róla, hogy mi történt” – mondta el az egyik lakos.

„Nem biztos, hogy összefüggésben van az eseményekkel, de pár hete az egyik ismerősömtől több tucat tojás és néhány tyúk is eltűnt az udvarból. A kocsmában olyan pletykák is lábra kaptak, hogy egy idegen férfi bukkan fel időnként az utcán, akiről senki sem tudja, ki lehet. Egy alig háromezres településen feltűnik az ilyesmi” – tette hozzá a helybéli asszony.

A gyanúsított, P. Ferenc információink szerint Nyúlon lakott, és festőként dolgozott. A községben eddig nem keltett feltűnést, nyugodt embernek ismerték. A Győr24-nek egy lakos azt mondta: „Nem volt közeli ismerősünk, csupán pár szót váltottunk vele néha, de nem gondoltuk volna, hogy képes ilyesmire.” Mint mondták: „Ránézésre nem az a fajta volt, aki ártana másoknak.”

Egyéb szóbeszédek szerint a gyanúsított férfi régóta közeli kapcsolatot ápolt egy fiatal hölggyel – hogy az áldozattal vagy valaki mással, azt nem tudni –, s az elmúlt időszakban komoly tartozásokat halmozott fel.

Az elfogás pontos részleteiről csütörtökön tart sajtótájékoztatót a győri rendőrkapitányság. A fejleményekről természetesen mi is beszámolunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik