Belföld

Félmillióért vitték el a félmilliárdos hotelt

árverés (licit, aukció, )
árverés (licit, aukció, )

Négy és fél millió forintos tartozása volt a szállodatulajdonosnak, ezért árverezte el üzletrészét a végrehajtó.

M. Józsefnek egy évekkel ezelőtt elvesztett per miatt kellett volna négy és fél millió forintot fizetnie. “A végrehajtónak esze ágában sem volt a munkabéremből részletekben levonni az összeget, és inkasszót sem tett a számlámra” – mondta el a férfi a Blikknek.

Ráadásul a férfinek a Zsóry Hotel Fiten túl még hét másik tízmilliós ingatlan is volt a nevén, ami fedezte volna a követelést, a végrehajtó ennek ellenére a négycsillagos hotel üzletrészét árverezte el. Ezzel pedig maga a szállodakomplexum is gazdát cserélt.

Nem elég, hogy az üzletrészt mindössze kétmillió forintra becsülte, végül 500 ezer forintért adott túl rajta. Ezek után már azon sem lepődtünk meg, hogy az árverésre egyetlen egy licitáló érkezett, akiből öt perc alatt lett boldog szállodatulajdonos – tette hozzá M. József.

Az árverési jegyzőkönyvben az üzletrész szerepel – ennyit mondott a lapnak az ügyről a végrehajtó T. Ákos.

Schmidt Zoltán, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnökségi titkára szerint az adós kifogást nyújthat be, ha nem a követelés összegével arányos értékű ingatlant választottak ki és árvereztek el, azaz a végrehajtó nem tartotta be a fokozatosság elvét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik