Belföld

E-útdíj: a nyertes tender részleteit firtatják

utdij(210x140)(1).jpg (útdíj, matrica, autpálya)
utdij(210x140)(1).jpg (útdíj, matrica, autpálya)

Az elektronikus útdíj rendszerének kiépítésére kiírt tender győztes ajánlatáról szeretne több információt kapni az egyik rivális cég.

Előzetes vitarendezési kérelemmel fordult az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-hez a megtett úttal arányos elektronikus díjszedési rendszer kiépítésére kiírt közbeszerzési eljáráson induló T-Systems Magyarország Zrt., ezért az eredetileg csütörtökre tervezett szerződéskötés január 2-ára tolódik – derül ki az állami társaság közleményéből.

A szerződéskötés néhány napos csúszása nincs befolyással a rendszer tervezett indulási időpontjára, amely továbbra is 2013. július 1.

A közbeszerzési eljáráson a Getronics Magyarország Kft. nyújtotta be a nyertes ajánlatot, amely a legalacsonyabb összegű ellenszolgáltatást tartalmazta. A cég nettó 34,89 milliárd forintos áron vállalja a feladat elvégzését.
A T-systems Magyarország lehetőséget szeretett volna kapni arra, hogy betekinthessen a Getronics ajánlatának olyan részeibe, amelyeket a nyertes ajánlattevő üzleti titoknak nyilvánított. Az ÁAK ezt elutasította, és ez vezetett a vitarendezési kérelem benyújtásához.

Valamennyi induló – így a Getronicshoz hasonlóan a T-Systems is – ugyanazt a tartalmi részt nyilvánította üzleti titoknak az ajánlatában – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik