Belföld

A hét végére lehűl az idő! Éjszakai fagyok jönnek

Vasárnap a nappali csúcsértékek már csak 0 és plusz 5 Celsius-fok között alakul, de a tartósan ködös tájakon tartósan 0 fok alatt marad a hőmérséklet

Pénteken nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, csak a késő délutáni óráktól kezd szakadozni a felhőzet. Addig több helyen lehet számítani kisebb esőre, záporra. Északkeleten eleinte néhol ónos eső, délután hózápor is előfordulhat. Majd a délutáni órákban – elsősorban a magasabban fekvő helyeken – északnyugaton is lehet hózápor. Késő délutánig a Nyugat-Dunántúlon, később északkeleten is időnként viharossá fokozódik a északias szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet plusz 4 és plusz 9 fok között, északkeleten plusz 2 fok körül várható.

Szombaton gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. Csapadék nem lesz. A minimumok mínusz 7 és mínusz 1, a maximumok plusz 1 és plusz 6 fok között várhatók.

Vasárnap erősen felhős, párás, ködös, illetve napos területek egyaránt lesznek. Főleg északkeleten és délnyugaton maradhat meg tartósabban a köd. Számottevő csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 5 és 0 fok között várható, napközben maximum 0 és plusz 5 fok körül alakulhat, de a tartósan ködös tájakon 0 fok alatt marad – olvasható az előrejelzésben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!