Belföld

Kimentették a jég alól Budapestet

Hókotró (hó, hókotró)
Hókotró (hó, hókotró)

Már csak a mellékutakon kell jégpáncélra számítani, a főutak mind járhatóak. Több megyében hétfőn is ónos esőre lehet számítani.

A budapesti fő- és közösségi közlekedési útvonalakat, hidakat, felüljárókat és fontosabb mellékutakat egész éjjel takarították a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. munkatársai, a többi mellékút azonban hajnalban még csúszós – tájékoztatta az FKF hétfő reggel az MTI-t. A BKV járatai elindultak.

A fővárosban vasárnap délelőtt kezdődött a havazás, amely este ónos esőre váltott. A csapadék éjfél körül állt el. A társaság éjszaka 59 munkagéppel dolgozott az utakon, egyes mellékutak síkosságmentesítését azonban csak a nappali műszakban kezdik meg.

Az FKF arra kéri az ingatlantulajdonosokat, hogy takarítsák le az ingatlanjaik előtti járdaszakaszt a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

Több megyében hétfőn is ónos esőre lehet számítani, a csúszóssá váló utak megnehezítik a közlekedést. A várható ónos eső miatt hétfőre 7 megyére – Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Nógrád és Pest -, valamint Budapest területére másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezeken a tájakon tartós, több órán át tartó ónos esőre kell készülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik