Belföld

Havas aranyvasárnap után 10 fok lesz Szenteste

Vasárnap reggel a Kisalföldön is havas tájra ébredhettünk, ám sajnos így sem lesz fehér a karácsony.

Győrben nagyjából 5-6 centi hó hullott vasárnap reggelre, az Időkép előrejelzése szerint azonban hétfőn és kedden akár 10 fokig is emelkedhet a hőmérséklet, így a lehullott csapadék többsége elolvad.

A lehullott hó miatt több helyen is történt baleset. Nagytarcsánál a havas úton megcsúszott és árokba borult egy személyautó az M31-es autóúton vasárnap dél körül, a járművezető megsérült. Felborult egy tűzoltóautó is a 10-es főúton Solymár határában. A kocsisort előző tűzoltóautó egy baleset helyszínére igyekezett, amikor az egyik szemből jövő jármű nem engedte el, így az – miközben vissza akart térni a sávjába – a padkára sodródott, majd az oldalára borult.


A havazás Győrben délután 14 óra körül szűnt meg, eső váltotta fel a téli hangulatot.

Hétfőn, vagyis december 24-én a Dunántúlon többnyire napos, másutt változóan felhős lesz az ég. Az Északi-középhegység térségében lehet erősen felhős az ég, itt eleinte még előfordulhat eső, ónos eső, fagyott eső is. A Dél-Dunántúlon időnként megerősödhet a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1, a legmagasabb nappali hőmérséklet északon és keleten 0, plusz 5, másutt plusz 6 plusz 10 fok között alakul.

Kedden, karácsony első napján a Dunántúlon és a Dél-Alföldön várható néhány órás napsütés, az ország északkeleti negyedében ugyanakkor erősen felhős, párás, foltokban ködös időre van kilátás, néhol szitálással. A délnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá is fokozódhat.

A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 7 fok között várható, a maximumok plusz 4 és plusz 16 Celsius-fok között alakulhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik