Belföld

Az ünnepi stressz is okozhat halált az utakon

Az 1-es számú főúton december 17-én történt halálos baleset indokolttá teszi, hogy a rendőrség ismét felhívja a figyelmet a téli időjárásra.

A karácsonyi ünnepek alkalmával sokan kelnek útra, hogy meglátogassák szeretteiket, majd a szilveszter miatt többen utaznak el szórakozni, pihenni.

Fontos hangsúlyozni, hogy ezen időszakban fokozott figyelemre van szükség a közúti közlekedés során. Az elmúlt évekhez hasonlóan az ünnepek időszakában jelentős személy- és gépjárműforgalom növekedésére kell számítani a főközlekedési útvonalakon, autópályákon, autóutakon, valamint a bevásárló és üzletközpontok, alkalmi kirakodóvásárok helyszínén és azok környékén.

Az 1-es számú főúton december 17-én bekövetkezett halálos kimenetelű baleset indokolttá teszi, hogy a rendőrség ismételten felhívja a téli időjárás okozta veszélyhelyzetekre, a megváltozott útviszonyokra a lakosság figyelmét. Meg kell említeni a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságát is, hisz azok szabályszerű használatakor egy balesetnél nagyobb esély van egy súlyos sérülés elkerülésére.

Az 1-es számú főútvonal 14 km-es szakaszán (145-159 km. szelvénye között) 2012. január 01. – 2012. december 17. közötti időszakban 4 halálos, 4 súlyos és 5 könnyű sérüléses baleset történt. Az elmúlt hónapban ezen útszakaszra négy darab baleset-megelőzést szolgáló figyelemfelhívó transzparenst helyezett el a Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Baleset-megelőzési Bizottság. A transzparensek az ittas vezetés és a gyorshajtás következményeire figyelmeztetnek, valamint hívják fel a figyelmet a passzív biztonsági eszközök használatának fontosságára – olvasható a rendőrség honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik