Belföld

Nincs itt világvége! Indul a Dankó Rádió!

Mint az várható volt, nem ért véget a világ 2012. december 21-én, sőt a közszolgálati rádió erre a napra időzítette magyar nótákat sugárzó csatornájának indítását.

Ami öröm a magyar nóta kedvelőinek, bosszúság a regionális rádiózás híveinek. A Magyar Rádió ugyanis Dankó Rádió néven új tematikus csatornát indít, mellyel párhuzamosan megszünteti a vidéki, regionális adásokat  Így Szeged térségében se csodálkozzunk, ha a Régiók Rádiója frekvenciáján már nem a helyi híreket, hanem például Kovács Apollónia nótázását halljuk. Az átállást hónapokkal ezelőtt bejelentették, és csak találgatni lehet, hogy vajon tudatosan időzítették-e a maja naptár világvégét jelző dátumára.

A Dankó Rádió az MR6 Régiók Rádiója frekvenciáit fogja használni, de Budapesten új, önálló frekvenciát kap. A műsorszóró adóhálózat átállítása miatt 2012. december 21. 12:00 órától a Dankó Rádió december 22. reggel 6:00 órai indulási időpontjáig az érintett vételkörzetekben és frekvenciákon már nem a megszokott körzeti műsor lesz hallható, hanem ideiglenesen a Kossuth Rádió műsora. Miskolcon a 102,3 MHz-en a Petőfi rádió helyén fog szólni a Dankó rádió, így ott is ezelatt a 18 órás átmeneti időszak alatt a Kossuth lesz hallható.” – írja az mtva.hu, a közszolgálati intézmény hivatalos honlapja.

A regionális rádiózás kimúlása persze az egykori munkatársak életét is alapvetően meghatározza. Úgy tudjuk, öt szegedi rádiósnak felmondtak, többen pedig Budapesten dolgoznak tovább a Magyar Rádió kötelékében. Megmaradtak viszont a szlovák és román nyelvű adások szerkesztői, akik valószínűleg átköltöznek a Magyar Televízió Kálvária téri épületébe. A Stefánián lévő impozáns épületet ugyanis állítólag kiürítik és értékesítik. A rádiósok péntek estére búcsúbulit szerveztek…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik