Belföld

Katonai akadálypálya az Árpád Szakképző Iskolában

Katonai és rendvédelmi akadálypálya került átadásra csütörtök délután az Árpád Szakképző Iskola és Kollégiumban.

Ezzel az intézmény több mint tíz éves terve valósult meg. Az illusztris vendégeket katonai egyenruhába öltözött fiatalok sorfala köszöntötte az intézmény főbejárata előtt.

Székesfehérvár Megyei Jogú Város képviseletében Földi Zoltán mondott beszédet, melyben kiemelte, hogy „ez a beruházás széleskörű és példaértékű összefogás eredményeként jött létre”. Megerősítette továbbá, „hogy a mai világban a munka összehangolásával és együttes erőfeszítéssel a közös célok megvalósíthatóak”.

A Magyar honvédség képviseletében Dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke tartott köszöntőt. Dicsérte az iskola többéves erőfeszítéseit, és kitért az intézmény és a Magyar honvédség jó kapcsolatára. Beszédében hangsúlyozta, hogy „tervek megvalósításához az életben is szükség van akaraterőre. A fiatalok, ha magánéletük során akadályokba ütköznek, gondoljanak vissza, hogyan győzték le a pálya akadályait. Erre a kitartásra lesz ugyanis szükségük”.

Az ünnepség végén a résztvevő vendégeknek, pedagógusoknak és fiataloknak Rózsemberszki István alezredes úr, az iskolai Honvédelmi szakkör egyik vezetője mutatta be a pályát. A részben önerővel és közmunkával, részben neves támogatók segítségével elkészült gyakorlati akadálypálya a rendvédelmi és katonai középiskolai oktatásban játszik fontos szerepet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik