Belföld

Győrbe is jut meleg étel és ruha

Meleg téli ruhákkal, ételosztással és egyéb adományokkal támogatják a rászorulókat országszerte, a daganatos gyermekek gyógyulását segítő alapítvány jótékonysági koncertet rendez.

Téli ruhákkal segít a hazánkban élő menekülteknek a Magyar Vöröskereszt: Hajdú-Bihar, Békés, Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Budapest, Pest és Fejér megye menekülteket befogadó intézményeibe juttat el ruhaneműt. Az országos használtruha-adományból több mint 900 külföldi részesül, közöttük gyermekek is.

A humanitárius szervezet emellett továbbította az Amerikai Egyesült Államok külügyminisztériuma és a Budapesti Amerikai Nagykövetség által szervezett balatonlellei Tolerancia tanítása az angolon keresztül elnevezésű nemzetközi gyermektábor lakói által a bicskei gyerekeknek készített rajzokat, színes krétákat, rajzeszközöket.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége Ifjúsági Csoportja összefogva a Magyar Iszlám Közösséggel vasárnap alapvető élelmiszereket visznek le a nagy szegénységben élő, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Hernád völgyében fekvő Vilmány községbe. Az ételeket a két szervezet önkéntesei osztják szét a rászorulók között.

Az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány szombaton tartja a Zenéljünk a Gyermekekért című jótékonysági zenei estet a Barba Negra Music Club-ban. Az eseményen fellép Hrutka Róbert és Tompos Kátya Akusztik Duett, a Terasz zenekar, a Rovers zenekar, Oláh Ibolya, a Hendrix Reload és a Balkán Fanatik.

Budapest Főváros Kormányhivatala gyűjtést rendezett munkatársai körében a Gennaro Verolino Iskola diákjainak támogatására, a tervek szerint a befolyt adományból a lakástextil-készítő képzéshez szükséges szövőszékeket és fonalakat vásárolnak. A kormányhivatal pártfogásába vett speciális iskola sajátos nevelési igényű gyermekek oktatásáról, szakképzéséről gondoskodik, diákotthoni bentlakásos lehetőséggel.

Ajánlott videó