Belföld

Figyelem! Felborul a megszokott közlekedési rend!

A buszok és a vonatok menetrendje is változik: Győrből több mentesítő vonat is indul, illetve érkezik a városba.

A személyszállító vonatok december 23-án, vasárnaptól december 25-én, keddig ünnepnapi, december 26-án, szerdán vasárnapi menetrend szerint közlekednek. December 27-én, csütörtökön már a megszokott, munkanapi menetrend lesz érvényben. A szilveszteri és az újévi ünnepi forgalomban a vonatok december 30-án, vasárnap és december 31-én, hétfőn ünnepnapi, 2013. január 1-jén, kedden vasárnapi menetrend szerint közlekednek.

Január 2-án, szerdán már a megszokott munkanapi menetrend lesz érvényben. A vasúttársaság felhívja az utasok figyelmét a közforgalmú menetrendben és az internetes ELVIRA keresőben a 30-36 közötti kódokkal megjelölt vonatokra, amelyek – az elmúlt évekhez hasonlóan – az ünnepi időszakban különböző napokon a csökkenő utazási igényeknek megfelelően nem közlekednek, illetve a 39-es kóddal jelöltekre, amelyek december 27-én és 28-án is közlekednek.

Jelentősen megnövekvő utasforgalomra számít a vasúttársaság a főváros irányából Győr és Pécs felé, ezért december 21-én, pénteken mindkét városba mentesítő vonat is indul Budapestről. Budapest-Keleti pályaudvarról Kelenföldön és Tatabányán át Győrbe 12 óra 10 perckor, Győrből Budapest-Déli pályaudvarra 16 óra 47 perckor.

A kényelmesebb utazás érdekében a vonatok szerelvényei plusz kocsikkal megerősítve közlekednek, az összes rendelkezésre álló, üzemképes jármű felhasználásával.

A buszoknál több indulási idő is változik

Érdemes tájékozódni a Kisalföld Volán buszjáratai kapcsán is, hiszen a karácsonyi időszakban több viszonylaton is lesznek eltérések. Egyes járatok korábbi időpontban indulnak! A részletes átmeneti menetrendről a társaság honlapján olvashat. Kattintson ide!

A soproni és győri helyi járatok közlekedési rendjének változásairól is érdemes tájékozódni. Szenteste például csak délután 16 óráig közlekedik a legtöbb autóbuszjárat. A részletekért kattintson ide!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik