Belföld

Ezer család karácsonya

A Családok Karácsonya 2012 program keretében 900 család kaphatta meg a hét során a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával összeállított élelmiszercsomagot. További 100 család számára egy ünnepi műsor keretében adják át az adományt.

2010-ben első alkalommal rendezték meg a Családok Karácsonyát, melynek az ARÉV Sportcsarnok adott otthont és ekkor 500 családnak sikerült élelmiszercsomagot átadni az Önkormányzat támogatásával. 2011-ben már a Fehérvári Civil Központ lett a rendezvény helyszíne. Öt turnusban 1200 család vehetett részt a Karácsonyi rendezvényen és vehette át csomagot.

Ez az év sem múlhat el Családok Karácsonya nélkül. A Fehérvári Civil Központban 2012.12.22-én 15 órától megrendezésre kerülő programra közel 100 család kapott meghívót és további 900 család vehette át a hét folyamán a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával összeállított ajándékcsomagot.

A Családok Karácsonyát a Székesfehérvári Szociális Háló tagjai valósítják meg, idén harmadik alkalommal. A hálózatban együttműködő partnerszervezetek: Smart Grant Alapítvány, SZÉNA Egyesület a Családokért, Alba Caritas Hungarcia Alapítvány, Magyar Máltai Szeretetszolgálat Székesfehérvári csoportja, Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Alapítvány, Székesfehérvári Otthon Segítünk Alapítvány, SZETA Alapítvány.

A családok kiválasztása széles körű partnerséggel jött létre, így a Székesfehérvári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ, Székesfehérvári Kríziskezelő Központ, valamint az iskolák és óvodák gyermekvédelmi felelőseinek aktív együttműködésével jut el az 1000 csomag a családokhoz.

A rendezvényen fellép az Ezredéves Készségfejlesztő Óvoda, Általános Iskola és Speciális Szakiskola, a Vox Mirabilis Kamarakórus, a Frim Jakab Képességfejlesztő Szakosított Otthon és Kovács Zoltán színművész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik