Belföld

Ajándékok fogyatékkal élőknek a jégkorongosoktól

Az Alba Volán jégkorongcsapat játékosai, szurkolói és szimpatizánsai gyűjtötték össze a ruhaneműket, gyümölcsöt, zöldséget és különféle édességeket tartalmazó ajándékcsomagot.

Nyolc elektromos ágyat, valamint ruhaneműt, gyümölcsöt, zöldséget és édességet tartalmazó ajándékcsomagot adott át fogyatékkal élőknek Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtökön Polgárdi-Tekerespusztán.

Az Alba Volán jégkorongcsapat játékosai, szurkolói és szimpatizánsai gyűjtötték össze a ruhaneműket, gyümölcsöt, zöldséget és különféle édességeket tartalmazó ajándékcsomagot a Fogyatékos Emberek Ápoló-gondozó Otthona és Rehabilitációs Intézetének fogyatékkal élő lakói számára. Az államtitkár a csapat szurkolója, és három éve vesz részt ezen a jótékonysági eseményen.

Az ajándékcsomag mellett az otthon lakói nyolc elektromos ágyat és speciális matracot kaptak az EMMI tavaly meghirdetett pályázata nyomán. Az elektromos ágyak segítségével az idős és a fogyatékkal élő embereket könnyebb mozgatni, a hozzájuk tartozó speciális matracok a felfekvést gátolják meg, így a kezelés és az ápolás némileg könnyebb a betegek és a gondozók számára – mondta el az MTI-nek Soltész Miklós.

Az ágyakat a szegedi börtön elítéltjei készítették. A minisztérium programjában összesen 1600 ágy és 950 matrac fog elkészülni, ezeket szerte az országban fogyatékosokat gondozó otthonoknak adnak majd át.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik