Belföld

Megújult Tóváros legnagyobb játszótere

Biztonságos játszóeszközökkel, megszépült környezetben várja a gyermekeket a Tóvárosi lakónegyed legnagyobb játszótere.

Közel egymillió forintot fordítottak a játszóeszközök felújítására. Új mászóvárat telepítettek és rendbe tették a kötélpályát a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. szakemberei – mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Mészáros Attila, a körzet önkormányzati képviselője.

A Tóvárosi lakónegyed 22-es számú háztömbje mellett található a környék legnagyobb játszótere. A sok gyermek által kedvelt játszóeszközök állaga az évek során a használat és az időjárás viszontagságai miatt annyira megromlott, hogy balesetveszélyessé váltak az eszközök. A Városgondnokság szakemberei a mászóvárat elbontották, a kötélpályát leszerelték.

A városrész önkormányzati képviselője, Mészáros Attila a helyszíni bejárás során elmondta: „ A Városgondnokság szakembereivel közösen felmértük a hibákat. A képviselői keretből közel egymillió forintot fordítottunk arra, hogy a gyermekek újra birtokba vehessék a játszóteret. Az új mászóvár elhelyezése 630 ezer forintból, a kötélpálya rendbetétele 350 ezer forintból valósult meg. A balesetveszélyessé vált eszközök cseréjét követően a gyerekek és szüleik megszépült, biztonságos környezetben tölthetik szabadidejüket.” A városrészben folytatódik a játszóterek felújítása. A Széchenyi út 35. szám előtt lévő játszóteret már “U” alakban körülkerítették, a kerítés építése tavasszal fejeződik be-tette hozzá a képviselő.

Szekeresné Kovács Ildikó, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. Karbantartási Részlegének vezetője beszámolt a felújítási munkákról: „ A játszóvár olyan rossz állapotban volt, hogy azt teljesen el kellett bontanunk, és helyette egy újat telepítettünk. A drótkötél csúszópálya elemeit felújítottuk, és pótoltuk a hiányzó alkatrészeit is. A téren volt egy különleges rugós játék, egy fém kisautó, amelynek a végén már csak a váza volt meg, így balesetveszélyessé vált. A kisautót, amely a gyermekek egyik kedvenc játéka volt,  felújítjuk és a tervek szerint januárban állítjuk vissza régi helyére.”

Az elvégzett munkáknak köszönhetően, a játszóeszközök cseréjével ismét, az uniós előírásoknak is megfelelő, biztonságos játszóteret vehetnek birtokba a gyermekek a Tóvárosi lakónegyedben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik