Belföld

Megújult Tóváros legnagyobb játszótere

Buthy Lilla
Buthy Lilla

2012. 12. 20. 09:31

Biztonságos játszóeszközökkel, megszépült környezetben várja a gyermekeket a Tóvárosi lakónegyed legnagyobb játszótere.

Közel egymillió forintot fordítottak a játszóeszközök felújítására. Új mászóvárat telepítettek és rendbe tették a kötélpályát a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. szakemberei – mondta el a helyszínen tartott sajtótájékoztatón Mészáros Attila, a körzet önkormányzati képviselője.

A Tóvárosi lakónegyed 22-es számú háztömbje mellett található a környék legnagyobb játszótere. A sok gyermek által kedvelt játszóeszközök állaga az évek során a használat és az időjárás viszontagságai miatt annyira megromlott, hogy balesetveszélyessé váltak az eszközök. A Városgondnokság szakemberei a mászóvárat elbontották, a kötélpályát leszerelték.

A városrész önkormányzati képviselője, Mészáros Attila a helyszíni bejárás során elmondta: „ A Városgondnokság szakembereivel közösen felmértük a hibákat. A képviselői keretből közel egymillió forintot fordítottunk arra, hogy a gyermekek újra birtokba vehessék a játszóteret. Az új mászóvár elhelyezése 630 ezer forintból, a kötélpálya rendbetétele 350 ezer forintból valósult meg. A balesetveszélyessé vált eszközök cseréjét követően a gyerekek és szüleik megszépült, biztonságos környezetben tölthetik szabadidejüket.” A városrészben folytatódik a játszóterek felújítása. A Széchenyi út 35. szám előtt lévő játszóteret már “U” alakban körülkerítették, a kerítés építése tavasszal fejeződik be-tette hozzá a képviselő.

Szekeresné Kovács Ildikó, a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. Karbantartási Részlegének vezetője beszámolt a felújítási munkákról: „ A játszóvár olyan rossz állapotban volt, hogy azt teljesen el kellett bontanunk, és helyette egy újat telepítettünk. A drótkötél csúszópálya elemeit felújítottuk, és pótoltuk a hiányzó alkatrészeit is. A téren volt egy különleges rugós játék, egy fém kisautó, amelynek a végén már csak a váza volt meg, így balesetveszélyessé vált. A kisautót, amely a gyermekek egyik kedvenc játéka volt,  felújítjuk és a tervek szerint januárban állítjuk vissza régi helyére.”

Az elvégzett munkáknak köszönhetően, a játszóeszközök cseréjével ismét, az uniós előírásoknak is megfelelő, biztonságos játszóteret vehetnek birtokba a gyermekek a Tóvárosi lakónegyedben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

WASHINGTON, DC - NOVEMBER 29: U.S. President Donald Trump answers questions from the press while departing the White House November 29, 2018 in Washington, DC. Trump answered numerous questions regarding his former attorney Michael Cohen's recent court appearance and testimony before departing. (Photo by Win McNamee/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.