Belföld

Közmeghallgatás: sűrűbb menetrendet szeretnének Sopronban

A kérdések között a Malomház utca egy szakaszának burkolatjavítása, a Harkai út sebességcsökkentése, a Tóth Antal utca burkolatjavítása, a Major közi nyugdíjasházba való bekerülés kérdései között szerepelt.

Soron következő közmeghallgatását tartotta Sopron Önkormányzata a városházán. A soproni polgárok az őket leginkább foglalkoztató kérdéseket, megoldandó problémákat mondhatták el a városvezetésnek, a testületnek.

Az előző közmeghallgatáson fölvetett és az azt követő időszakban megoldott kérdéseket ismertette a jegyző a közmeghallgatási első napirendi pontjaként.

A számos megoldott és megválaszolt kérdés között a Malomház utca egy szakaszának burkolatjavítása, a Harkai út sebességcsökkentése, a Tóth Antal utca burkolatjavítása, a Major közi nyugdíjasházba való bekerülés kérdései között szerepelt még a tömegközlekedési járatok sűrítésének igénye, a vízelevezetés a Virágvölgyben, a galambok közterületen való etetésének problémája és annak megoldási lehetőségei.

Megválaszolták még a kerékpárút-építésekkel kapcsolatos igények kérések. Dr. Dobos József jegyző elmondta, hogy az előző közmeghallgatás óta 160 milliós forint támogatást nyert a város kérékpárútfejlesztésre, az engedélyek beszerzése folyamatban van, jövőre valósul meg a pályázat.

Az előzetesen írásban feltett kérések és javaslatokkal kapcsolatos válaszokat is dr. Dobos József jegyző ismertette.

Ezt követően hangozhattak el a Templom utca Szent György utca útburkolat kérdése, a közterületen való dohányzás, a múzeumi állandó kiállítás kialakításának kérdése, a közvilágítás kiépítésének igénye. A városrendezéssel, a helyi szabályozási tervvel kapcsolatos kérdések is érkeztek írásban, amire a kérdező írásban kap majd választ, tekintettel arra, hogy a feltett kérdések bonyolultak és nagyobb teret igényelnek. A tömegközlekedés összehangolásának kérdése többek részéről visszatérően megfogalmazódott.

Kattintson a részletekért!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik